Laddar

KHC:s sena volleymål avgjorde toppmötet

Underläge vändes till seger i tredje perioden. "Vi visade moral", säger matchhjälten.

delningar

Toppmötet i Iffehallen mellan Kalmar HC och Värnamo GIK blev en tajt historia. Efter två spelade perioder var ställningen 2–1 till bortalaget Värnamo.

– Det är ett bra lag som bjuder på rolig hockey. De vill spela och slänger inte bort en massa puckar till höger och vänster, säger Kalmar HC:s Jarkko Oikarinen, som efter sitt första mål även var den som kvitterade till 2–2 i början av tredje perioden.

– I paus sa vi bara att vi skulle ta tag i grejerna och kriga för varandra, då visste vi att skulle komma i kapp. Det märktes i ögonen på killarna att de verkligen ville vinna.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid fick KHC chansen i powerplay. Då höll sig Oikarinen återigen framme.

– Jag slängde in den på kasse och Linus (Dahlstedt) slår in en rebound i luften. Han spelar tennis där, berättar Oikarinen när han beskriver det matchavgörande 3–2-målet.

Segern innebär att KHC är tvåa i tabellen, nu tre poäng före just Värnamo men två pinnar bakom serieledaren Mörrum.

– Det var en tajt match i dag men vi visade moral i sista perioden och ibland behöver man lite tur för att vinna. Jag tror att segern kommer ge oss en push genom hela november och december, avslutar Oikarinen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.