Laddar

Stor irritation efter långa köer på Ölandsbron

Köerna ringlade långa på och i anslutning till Ölandsbron under och efter tävlingen Wings for Life. "Det tog mer än två timmar att komma över bron", säger Marcus Gunnarsson.

delningar

Ett körfält i vardera riktning var redan avstängda för Wings for Life och när sedan en bil havererade på Ölandsbron vid 17.30-tiden var det många bilister som kunde hålla sig för skratt.

– Det var milslånga köer kändes det som. Det tog oss två timmar att komma från Färjestaden och in till Kalmar igen, säger Marcus Gunnarsson, som var en av många upprörda bilister under eftermiddagen och kvällen.

På sociala medier har kommentarerna haglat om de långa köerna och eftersom det har varit långhelg var just den här dagen en planerad resdag för många turister och sommarölänningar.

”Bland de mest oklara besluten måste ju vara att ha löptävling på #Ölandsbron en resdag som denna”, skriver Sofia WirellTwitter.

För de tävlande som väntade på att bli upplockade av bussarna som skulle ta dem tillbaka till Kalmar från Öland var frustrationen lika stor.

– Det tog två timmar innan bussen kom och nu har jag precis kommit in till Kalmar efter ytterligare två timmar i kö, säger Erica Lummi.

Flera andra bilister vittnar om att de långa köerna har påverkat trafiken ända upp till Borgholms kommun.

Strax efter klockan 19 meddelade polisen att trafiken börjat rulla på bron igen.