Laddar

Klart: Stort SM till norra Öland

Hundratals deltagare från den svenska eliten väntas. "En väldig ära att stå värd för ett senior-SM"

delningar

År 2018 välkomnas alla SM-tävlande till Kalmar län. Mellan den 20-21 oktober arrangeras då terräng-SM av Högby IF i Ekerum på Öland, detta har Friidrottsförbundet beslutat.

– Det blir vårt största sedan vi hade tävlingen 2005. En väldig ära att stå värd för ett senior-SM, säger Calle Nilsson från Högby IF till Ölandsbladet.

Runt 600-700 deltagare från 15 år upp till seniorer och veteraner väntas inta ön för att tävla i terränglöpning. Enligt Nilsson är banan i Ekerum i stort sett redan klar där bland annat golfbanans kullar och dalar nyttjas i loppet.

– Här blir det lekfullt, roligt och krävande. Det här blir två typer av partier, ett lite mer snirkligt med upp och ner och ett rakare. Mycket mer av en upplevelse än en stor uppförsbacke, säger han till tidningen.

Det är inte första gången klubben arrangerar tävlingar, år 2005 arrangerade Högsby SM på Böda Sand.

– Det här är ett kvitto på att vi håller kvalitet. Det är ett snäpp upp, ställer höga krav på tekniken och servicen, säger Nilsson till Ölandsbladet.

– Det här sticker ut som det roligaste vi kan få arrangera och ger klubbens utövare en stimulans fram till 2018, att få springa ett SM på hemmaplan. 2005 hade vi 30 egna utövare, det kan säkert bli något liknande nu.

 

Relaterade artiklar