Laddar

Stor ungdomsfest flyttas – på grund av busväder

Portarna på Kalmar slott skulle öppna upp för stor ungdomsfest. Det sätter vädret stopp för. "Lite tråkigt. När det är sommarlovsfest ska ju solen stråla", säger AnnSofi Hellström på Ung i Kalmar.

delningar

Sommarlovet är alldeles runt hörnet för landets alla skolungdomar. Vissa har till och med redan fått smaka på ledigheten, men för de som fortsatt inte avslutat skolåret väntar sannolikt en hel del skolavslutningar som innebär festligheter.

Schools out, som festen kallas är en av de olika festligheter som arrangeras i Kalmar. Unikt med den? Den ska vara helt drogfri utan några som helst influenser av alkohol eller andra typer av droger.

– Det är jätteviktigt att vi kan erbjuda ett drogfritt alternativ. Det är viktigt att vi i vårt förbund står upp för detta och kan skapa en häftig och rolig fest utan alkohol, säger AnnSofi Hellström.

Schools out var ämnad att välkomna både högstadie- och gymnasieelever till borggården vid Kalmar slott. Den planeringen får nu styras om – på grund av vädret. Det väntas bli regnrusk i veckan och då blir Kalmarsalen ett bättre alternativ tycker festarrangören.

– Det är klart det är lite tråkigt. Borggården vid slottet är ju himla fin om solen skiner och så. Men Kalmarsalen är ett jättebra alternativ med sina nya lokaler, säger Hellström.

När gymnasieeleverna i Kalmar tar studenten i veckan har Gymnasieförbundet tillsammans med en rad olika förbund satsat hårt på att hålla nere alkoholkonsumtionen kring själva firandet. Schools out är en fest som anordnas i samma anda.

Initiativtagare till festen är förutom Ung i Kalmar också Kalmar mot droger, Socialförvaltningen,  Barn– och ungdomsförvaltningen och Gymnasieförbundet.

Relaterade artiklar