Laddar

Stora biltvättarhelgen mötte vädrets makter

Under helgen pågår kampanjen Stora Biltvättarhelgen. Stefan Larsson var en av få som trotsade kylan och gjorde bilen vårfin. ”Det är en riktig vårrengöring på gång”, säger Larsson.

delningar

Personalen på OK/Q8 vid Norra Vägen hade räknat med en rejäl anstormning bilägare som under helgen skulle fräscha upp sina åk inför våren. Men kampanjen den Stora Biltvättarhelgen som anordnas av branschorganisationen Svenskt Vatten var på söndagsförmiddagen ingen succé.

– När solen skiner och det är torrare ute är folk mer på hugget. Handtvätten brukar vara populär på helgerna, säger Marie Björklund, biträdande säljchef på OK/Q8.

Syftet med kampanjen är att få fler att tvätta sina bilar på platser med säkra avlopp. På så sätt fångas skadliga ämnen upp och förhindras att rinna ut i vanliga gatubrunnar.

– Du får massa skit i vattnet om du gör det hemma. Det behövs riktiga avlopp som tar hand om olja och spill, säger Björklund.

Stefan Larsson var en av få Kalmarbor som vågade sig ut i kylan och besökte tvätthallen med sin gasdrivna bil, en Volkswagen Passat. Men att Stora Biltvättarhelgen pågick hade han ingen aning om.

– Nej, det visste jag inte. Men nu är det en riktig vårrengöring på gång där jag ska få bort alla asfaltsfläckar, säger Larsson och gnuggar frenetiskt mot en av bilens dörrar.

– Jag brukar tvätta här för det mesta men ibland blir det i stugan eller hemma på somrarna. Man ska ju inte göra det ute egentligen.

Relaterade artiklar