Laddar

Stora förväntningar inför välbesökt sporttradition

I år springs återigen två lopp på Malkarsdagen. " Det är kul att folk gillar att hålla igång."

delningar

Det är Högby IF som är med och arrangerar de båda loppen som kommer springas runt klockan 15.00 den första juli. Ena rundan är fem kilometer och den kan alla springa. Den andra är en halvmara på 21 kilometer och där kommer löparna ta sig ut mot Tegelviken och Stensö, för att sedan dra sig ut mot Kalmarsundsparken och Ängö, vända vid Ölandsbron och ta sig tillbaka vägen via Lindö.

– Det är en fin, flack sträcka som är bra för att sätta personliga rekord. Större delen av banan går på cykelvägar, så det är bra underlag, säger Calle Nilsson, ordförande i Högby IF.

Loppen har blivit en välbesökt tradition, vilket särskilt märks av i år då deltagandet är det högsta. Calle Nilsson räknar med att cirka 700 kommer springa, bland annat några favoriter från Högby IF och en dansk välmeriterad idrottskvinna.

– Det visar att folk gillar att hålla igång och att de är nöjda med våra arrangemang. Loppen i sig är ju samma som förra året, men nu kommer det även hända fler aktiviteter runt omkring för hela familjen.

Förra året regnade det hela tiden, men i år hoppas de på bättre väder. Det är ett 100-tal funktionärer som är med och hjälper till under loppen men Cale Nilsson menar att de ska köra på även om det regnar.

– Jag hoppas att folk ska bli nöjda över både arrangemanget och sina prestationer, berättar han.

Relaterade artiklar