Laddar

Stormaktstiden får egen vecka: ”Intresset är större än någonsin”

Kalmar kommun satsar på att lyfta fram stadens historia med en särskild vecka. "Kalmars historiska identitet är det som gör oss unika i omvärldens ögon".

delningar

För 1,5 vecka sedan var det premiär för ArkeologidagenKalmar läns museum och Kalmar slott. 24Kalmar har tidigare rapporterat om det stora intresset kring utgrävningarna i Kalmarsundsparken, fynden vid Sandby borg och om utställningen av Kronan.

På onsdagen presenterades en ny satsning kring stadens historia. Under Ljus-på-kultur-veckan (30 oktober-3 november) ska en rad samarbetspartners arrangera en egen vecka om stormaktstiden.

Det blir bland annat föreläsningar, stadsvandringar, samtal och debatter.

”Allt med fokus på en tidsepok i Kalmars historia som det är hög tid att sätta strålkastarljuset på”, skriver Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Tanken är att det ska bli ett återkommande och växande evenemang i Kalmar. Vid en pressträff på fredagen ska kommunen berätta mer om planerna.

Samarbetspartners till veckan om stormaktstiden:

*Kalmar slott *Kalmar läns museum *Länsstyrelsen i Kalmar län *Statens historiska museum *Föreningen Humanisterna *Kalmar city *Kultur– och fritidsförvaltningen

Relaterade artiklar