Laddar

Stormatch väntar för KFF: ”Finns ingen frälsare”

Efter en tuff match i måndags mot Djurgården väntar en ny match mot ett stockholmslag för Kalmar FF. Nu är det AIK som gästar KFF under söndagen på Guldfågeln Arena.

delningar

Efter storförlusten mot Djurgården i måndags är det ett laddat KFF som kliver ut på hemmaplan för att ta revansch. På andra sidan väntar AIK som kommer från en 5-0 vinst i Europa-League kvalet, samt visat upp en god form. Dock har KFF det klart för sig hur de ska spela mot Solna-laget.

– Det är ju ett stabilt lag, vilket man ser på deras resultat så vi är säkra på att det kommer bli en tuff match. De spelar med ett 3-5-2 system vilket inte är vanligt att stöta på i allsvenskan. Det betyder ju också att de kanske försöker hitta annorlunda ytor hos oss som vi inte är vana vid i vanliga fall. Det öppnar å andra sidan upp nya ytor för oss som kanske inte finns i andra matcher, säger Henrik Rydström, assisterande tränare i Kalmar FF.

Efter en bra träningsvecka med två tydliga mål uppsatta har laget gjort allt för att förbereda sig till max inför söndagens match, samt inför framtiden som komma skall.

– Vi har haft två fokus under veckan. Det ena på matchen mot AIK där vi förberett oss. Det andra är ett långsiktigt fokus som sträcker sig över resten av säsongen, och hur vi ska utvecklas som lag, säger Henrik Rydström.

Även om storförlusten i måndags sitter färskt i minnet ser Henrik Rydström, trots allt det negativa, att laget fick ut något positivt av matchen inför framtiden.

– Det var en tuff match för oss. Det man kan ta med sig är att spelarna kände att mycket av det dåliga var kopplat till oss själva. När det är så kan vi själva påverka det. Det hade varit värre om spelarna tyckte att det kändes bra mot Djurgården. Nu när vi är medvetna om att det var hos oss det brast har vi möjligheten att välja hur vi vill göra.

Ett steg i rätt riktning är att nyckelspelaren Ismael åter är tillbaka i matchtruppen. Något som lyfter både kvaliteten på plan, men även stämningen i laget.

Ismael är en go kille att ha med, sen är han i mitt tycke en av de bästa mittfältarna i allsvenskan, säger Henrik Rydström.

Dock har laget under veckan pratat om att en spelare inte kan göra allt.

– Vi har tryckt på att det inte finns någon frälsare som kan komma in och fixa allt. Alla måste dra åt samma håll för att vi ska kunna lyfta oss.

Matchen spelas under söndagen på Guldfågeln Arena klockan 17.30.

 

Relaterade artiklar