Stormöte hålls efter parkeringsplanerna: "En fråga som berör"

Mattias Adolfsson (S) samhällsbyggnadsnämndens ordförande. - Foto: Carl Winsth

Handlingsplanen som tagits fram har fått både applåder och burop. Nu får allmänheten chansen att lyssna och ställa frågor.

delningar

Den 3 maj presenterade Kalmar kommun, tillsammans med Kalmar City en handlingsplan för att lösa parkeringsproblematiken som finns i Kalmars stadskärna. Enligt den handlingsplan som tagits fram ska bland annat parkeringen vara gratis på lördagar och avgiftstiden öka från 09:00-15:00 till 09:00-18:00.

Dessutom ska 30-dagarsbiljetten ersättas med en dagsbiljett som kostar 30 kronor per dag. Samtidigt ska kostnaderna för ett månadskort hos KLT sänkas. Nu bjuder Kalmar kommun, näringslivet och fastighetsägarna in till ett stormöte som kommer att hållas i Kalmarsalen klockan 18:00 under torsdagskvällen.

– Det är en fråga som berör många. Vi vill ge en samlad information kring alla förslagen som vi har tagit fram i handlingsplanen. Det är ganska många förslag och det behövs helt enkelt mer information, säger Mattias Adolfsson (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Sedan förslaget presenterades har det mött såväl positiv som negativ kritik.

– Många är glada att vi inför ett kraftigt reducerat busskort och att det blir fritt att parkera på lördagar. Men vi har också mött en del mindre positiva reaktioner över att vi förändrar taxorna, förklarar Adolfsson.

Var det planerat för ett stormöte eller uppkom tanken med anledning av reaktionerna som kommit?

– Vi sa det direkt efter vår presskonferens att vi skulle följa upp det med ett större möte eftersom det är mycket information.

Kommer ni att prata om alla punkter eller vad är tanken?

– Vi kommer att prata om alla punkter. Men också beskriva den utveckling som Kalmar är inne i. Hur vi ser på framtiden och ge en bakgrund till varför vi behöver genomföra de här åtgärderna. Att Kalmar växer och att det är en positiv utveckling. Fler och fler vill ta sig in i stadskärnan vilket är positivt och något som vi vill verka för.

Under onsdagen träffade dessutom Mattias Adolfsson flera arbetsgivare som jobbar på Kvarnholmen.

– Generellt var de väldigt positiva. Och man måste inse att vi jobbar vidare med mobilitetsinsatsen som innebär att vi vill uppmuntra till att resa på andra sätt än med bilen. Flera av de större företagen var intresserade och vill att medarbetarna väljer mer klimatsmarta alternativ. Där finns det potential.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar