Laddar

Större prispengar för Kalmartravet: ”Bredden är jätteviktig”

Travsporten satsar 54 miljoner på höjda prispengar under 2018. Det innebär att Kalmartravets förstapris höjs till en ny miniminivå.

delningar

Svensk Travsport har tidigare presenterat ekonomiska satsningar på treåringarna, kallblod och prispengarna vid V75-tävlingar. Den sista delen i den så kallade ”Pokalårssatsningen” är höjda prispengar i breddloppen.

Under 2018 kommer samtliga lopp på åretruntbanor, som tillexempel Kalmartravet, att ha lägst 25 00 kronor i förstapris.

 Bredden är jätteviktig för travsporten, det har vi inte minst sett i vårt målarbete med travets önskvärda läge. Därför känns det väldigt bra att kunna göra den här satsningen på vardagstravet. Det här är den största enskilda höjningen vi gjort hittills, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport, i ett pressmeddelande.

Satsningen på bredden innebär cirka 54 miljoner extra under 2018.

Sedan tidigare är det klart att samtliga lopp för treåriga hästar under nästa år kommer att ha minst 50 00 kronor i förstapris.

För cirka en månad sedan rapporterade 24Kalmar om att Kalmartravet blir en vinnare i Svensk Travsport och ATG:s nya fördelning av bidrag.

– De banregioner som utgör en förhållandevis större del av trav-Sverige i dag jämfört med i början av 1990-talet kommer att få medel som bättre motsvarar banregionens nuvarande storlek, sa Svensk Travsports Per Westerholm till facktidningen Travronden.

Relaterade artiklar