Laddar

Storslam för FBC inför 3 200 åskådare: ”Det var grymt”

Det fullkomligt kokade i Oskarshamns hockeyarena när Smålandsderbyt mellan Craftstaden IBK och FBC Kalmarsund avgjordes. "En otroligt häftig atmosfär."

delningar

Fredagens match mot Craftstaden IBK var inget vanligt derby för FBC Kalmarsund. Det blev ett hett möte i en fullsatt Be-Ge Hockey Arena i Oskarshamn. Över 3 200 åskådare reste från hela ostkusten för att se det heta mötet i herrarnas Allsvenska.

Det var grymt och ett bra tryck från alla håll och kanter. Jag kan vara berömma arrangemanget, säger FBC:s kapten Johan Wittberg.

Det var en otroligt härlig atmosfär och vi hade en hel sektion med Kalmarfans. Tyvärr var det lite svårt att spela innebandy på det underlaget men det gällde ju för båda lagen. Man fick spela mer rakt och enkelt, säger FBC:s ass. tränare Håkan Robertson.

Trots enkelt och rakt spel så var egentligen aldrig något snack om vilket lag som var hetast för kvällen. FBC Kalmarsund tog direkt tag i taktpinnen och visade vägen. Det blev till slut vinst med 4-9 till bortalaget FBC.

– Vi är ett bättre innebandylag på alla positioner även om man märker att det satsade och gick för fullt, säger Wittberg.

– Efter förutsättningarna så gör vi en helt okej match, det blir lite svårt att jämföra med andra matcher på grund av sättet vi tvingas spela. Vi tappar lite i tredje perioden men hämtar upp det bra, säger Robertson.

Wittberg håller med om golvet men säger att det snarare gynnade dem.

– Det är väldigt studsigt och ojämnt men det känns som att vi hade bättre koll på boll och klubba. och jag spelar hellre på det här golvet än deras vanliga parkettgolv, erkänner han.

Wittberg, William Larsson och Marcus Johansson stod alla för två fullträffar var och den kaptenen får en extra klapp på ryggen av Robertson.

– Han är fenomenal i närkampsspelet och tillsammans med Rasmus Abrahamsen i målet gör de en kanonmatch. Annars ska hela laget ha beröm för sin kämparanda, avslutar han.

Resultat:

Craftstaden IBK – FBC Kalmarsund 4-9 (1-3, 1-3, 2-3)

Mål Craftstaden:

1-2 Adam Waktel (Henrik Areskoug), 2-4 Simon Zetterling (Tor Bornedal-Samils) 3-6 Filip Stjernberg (Markus Nilsson) 4-6 Adam Waktel (Simon Lundberg)

Mål FBC Kalmarsund:

0-1 Gustav Bäckstedt (Tim Nyander) 0-2 William Larsson (Jacob Lingmert) 1-3 William Larsson (Anton Nilsson) 1-4 Marcus Johansson (Kim Nilsson) 2-5 Marcus Johansson (Simon Nilsson), 2-6 Anton Nilsson (Kim Nilsson) 4-7 Johan Wittberg (Anton Nilsson) 4-8 Tim Nyander 4-9 Johan Wittberg

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.