Storslam för Kalmar SK i hemma-DM – Lindéen historisk

Friidrotts-DM på Fredriksskans blev en fullträff för Kalmar SK:s Jonna Lindéen.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under helgen har Kalmar SK arrangerat DM hemma på Fredriksskans. Hundratals friidrottare i alla åldrar var med och deltog. Några av Kalmar SK:s starkaste lysande stjärnor passade även de på att mäta sina krafter.

En av de var Alexander Sjögren som tävlade i diskus och slägga. Föga oväntat vann han diskustävlingen på 47,51 och kom tvåa i slägga. Men trots det var han inte helt nöjd med helgens tävlingar.

– Det gick sådär. Jag fick inte riktigt ordning på tekniken så det blev inte riktigt bra längder. Känslan var sådär i tekniken så jag fick ingen bra rytm i det, jag fick inte alla positioner att stämma, säger han.

Alexander Sjögren, Kalmar SK

Under söndagen blåste det kraftigt på Fredriksskans.

– I och med att det är motvind så är det bra för disken, får man den att flyta så flyter den längre. Men idag fick jag det inte att stämma helt, säger Alexander Sjögren.

Tävlade gjorde även Jonna Lindéen – i hela sju olika klasser. Hon plockade hem guld i 100 meter häck, höjd, 400 meter, längd, 200 meter och även 400 meter häck. Detta trots att hon, enligt tränaren Tomas Lindén, är nedtränad.

– Det har gått relativt bra. Känslan är väl inte 100, men det har gått bra, säger Jonna. Gårdagen var jättebra, häcken var jag supernöjd med. Jag sprang själv och ändå satte jag nästpers, så det är jag nöjd med.

Din tränare Tomas nämnde din insats i höjdhoppet, vad hände där?

– Jag hoppade 1.62, sen var jag själv kvar och så valde jag 1.68, men det nådde jag inte tyvärr. Men det kändes ändå helt okej, jag vet inte vad jag fick till för superhopp, för det hoppet på 1.62 var högt över ribban så det kändes bra.

Lördagens avslutande gren för Jonna, 400 meter, var inte bara en tävling mot alla andra eller sig själv – hon hade nämligen blickarna mot ett klubbrekord.

– Jag satsade på klubbrekordet, men så funkade inte tidtagningen så det fick bli en manuell tidtagning. Hade tidtagningen fungerat så hade det varit klubbrekord, så det var riktigt tråkigt.

Klubbrekordet ligger på 57,77 och i fjol sprang hon på 57,81, alltså bara fyra hundradelar långsammare.

– Igår (lördag) sprang jag på 57,00 med manuell tidtagning och då räknas det inte som rekord.

Men du är nedtränad nu och levererar så pass bra som du gör, då måste det finnas mer att hämta?

– Ja Gud ja, det känner jag med att det finns absolut mer. Sen är det inte optimalt att köra sju grenar på två dagar. Till exempel så kändes längden bra, det blev inga superlängder, men det kändes ändå bra så när man är lite piggare sen så blir det nog bra.

Det är första gången i Smålandsidrottens historia som en senior lyckas vinna sex guldmedaljer på ett distriktsmästerskap. Hennes resultat på 100 meter häck och 400 meter häck placerar dessutom henne topp tio i Sverige i år.

Övriga lokala resultat som stod ut var Högbylöparen Marcus Nilsson som drämde till med 11,38 på 100 meter samt ungdomarna Nova Brideu som tävlade i diskus för Kalmar SK samt Linnea Hermansson på 80 meter häck.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar