Storstjärnan med unik julshow: "Finns så många talanger"

Foto: Tom Kolstad - Foto: Pressbild

En lokal talang kommer att uppträda tillsammans med Sissel.

delningar

Den norska storstjärnan Sissel Kyrkjebø kommer att ha en julkonsertsturné i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland under november och december. Premiären, den kommer att hållas i KalmarSalen den 29:e november.

– Jag försöker alltid att bygga konserten runt julsångerna och jultraditionerna. Jag kommer att sjunga julsånger och en del andra sånger som har den stämningen och det är just på grund av stämningen som man går på en konsert, säger Kyrkjebø.

Hon är en hyllad artist och hennes tidigare julkonserter har bara i Norden setts av över en miljon människor. Nu kommer hon alltså till Kalmar och gör en av endast fem spelningar här. Med sig på scen kommer en lokal talang att sjunga en sång.

– Det är så otroligt härligt och roligt när man kommer till en stad och det finns så många stora talanger och att få kunna samarbeta med dem. Jag vill ha någon som verkligen brinner för att sjunga och som vill dela den stora glädjen, säger Sissel Kyrkjebø.

Hur kan man ansöka om att få delta?

– Vi kommer att sätta upp det på min hemsida en länk som man kan gå in på och där fylla i ett formulär bland annat vad man har för anknytning till Kalmar. Sen skickar man in en liten snutt när man sjunger. Det är en liten speciell sång som jag gärna vill få folk att sjunga. Tanken är att vi ska sjunga Somewhere från West Side Story tillsammans. När den lokala talangen presenteras kan jag inte säga, först måste vi få in alla bidrag så att vi har lite att välja på.

Julkonserten blir Kyrkjebøs tredje besök i staden och hon ser väldigt mycket fram emot att få komma och genomföra sin konsert.

– Nu var det några år sedan jag var i Kalmar sist, och då var det ingen julkonsert, men det glädjer mig väldigt mycket att komma till Kalmar, jag har bara gott att säga om staden, avslutar Kyrkjebø.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar