Laddar

Stort biljettryck inför FBC:s derby mot Craftstaden

Ett välfyllt Kalmar sportcenter väntar lagen i det allsvenska innebandyderbyt.

delningar

Onsdagens länsderby mellan FBC Kalmarsund och Craftstaden från Oskarshamn ser ut att bli en publikfest. På måndagskvällen hade runt 600 förköpsbiljetter sålts.

– Det börjar närma sig 600 biljetter i förköp. Men det brukar vara under de sista två dagarna som det stora trycket kommer. Så det ser ut att kuna bli över tusen personer, säger FBC-kanslisten Matheus Tholin.

Kalmar sportcenter slukar totalt 1 200 åskådare, fördelat på 950 sittplatser och 250 stående.

Förra säsongen vann FBC Kalmarsund hemmaderbyt med klara 6–1 inför 1 081 personer efter att stjärnorna Kim Nilsson, Marcus Johansson och Simon Nilsson gjort två mål vardera. Mycket talar för att årets match blir jämnare. Gästerna Craftstaden har inlett säsongen med tre raka fullpoängare.

– Jag har inte haft någon kontakt med Craftstaden så jag kan inte svara på exakt hur många från Oskarshamn som kommer, säger Tholin.

Matchen startar klockan 19 på onsdag.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.