Laddar

Stort biljettryck när Pippi flyttar till Kalmarsalen: ”Fantastisk spelplats”

Det stora intresset har gjort att arrangörerna har satt in en extra föreställning.

delningar

Förra vintern var det premiär för Pippi firar jul. Man hade föreställningar varje adventshelg till och med annandag jul. I år blir upplägget ett annat med två föreställningar på just annandagen.

Nytt för i år är att man byter spelplats från Giraffen till Kalmarsalen. Man kan ta in cirka 700 åskådare och den första föreställningen sålde snabbt slut. I dagsläget är extraföreställningen nästan halvfull.

– Giraffen funkade bra, men det var ju ingen ”riktig” teaterscen. Nu kommer vi till en fantastisk spelplats. Bara att komma in i salongen brukar barnen tycka är väldigt spännande, säger producenten Magnus Kviske, som även gör rollen som polisen Kling samt en av bovarna.

Hur känns det att det snart är dags igen med Pippis julteater?

Fantastiskt! Vi fick så otroligt bra respons förra julen. Och det kan ju vara skönt att ta med hela familjen och hitta på något tillsammans efter all julhets. Kanske blir det en bra julklapp?

Efter föreställningen får åskådarna möjlighet att träffa Pippi, Tommy, Annika och alla de andra folkkära karaktärerna från Pippis värld.

– Det är det roligaste efter föreställningen. När man får träffa alla glada barn, och vuxna, och prata och busa lite. Pippi är ju klart populärast, följt av Kling och Klang, säger Magnus.

Vad är det roligaste med att spela Kling?

– Kling är väldigt snäll och väldigt korkad. Det finns inte mycket ont i honom och han gillar nog Pippi trots allt. Sen är det ju en väldigt komisk roll som jag trivs bra med att göra.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.