Laddar

Stort steg framåt för Kalmar AIK trots förlust

Kalmar AIK åkte på lördagen till Växjö för match mot Växjö United FC i division 3. Trots en 4-3 förlust ser tränaren Erik Johansson det som ett steg framåt.

delningar

Kalmar AIK har haft det tungt den senaste tiden. Därför var insatsen idag ett positivt besked, trots att inga poäng bärgades.

–Det känns som att vi idag kan förhålla oss till vår matchplan på ett bra sätt. Detta har vi haft problem med i tidigare matcher, säger Erik Johansson, tränare i Kalmar AIK.

Och det var en jämn första halvlek i Växjö. Men Kalmar AIK stod upp och lyckades ta ledningen genom lagkaptenen Oscar Borgh. Dessvärre lyckades Växjö United göra två mål innan första halvleken var över.

–Vi tappar fokus under en kort period i första och då straffar de oss, säger Erik Johansson.

Andra halvlek började och Växjö United lyckas utöka sin ledning till 3-1. Detta under en liknande period som Kalmar AIK hade i första när de släppte in målen. Efter motgången började bortalaget äta sig in i matchen och reducera. Detta genom den unga talangen Haris Dreco. Kalmar fortsatte att kämpa och en stund senare lyckas de även kvittera genom Oskar Cardmo-Drott. 

–Vi känner verkligen att vi är på gång och är med i matchen i det skedet. Men tyvärr gör Växjö 4-3 bara en kort stund efter vi kvitterat, säger Erik Johansson.

4-3 blir även slutresultat och Kalmar AIK får hoppa på bussen hem, utan en poäng.

Men Erik Johanson ser positivt på framtiden. Han ser denna matchen som ett stort steg framåt. Men det finns såklart saker att förbättra.

–Vi måste förbättra vår ork så vi kan hålla uppe tempot i matcherna över 90 minuter. Sen måste vi minska våra individuella misstag, vilket i och för sig inte kan tränas bort. En grundläggande sak som att hålla i bollen längre för att kunna vila måste vi också utveckla.

 

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.