Stortorget gör sig redo för storfest: "Vi räknar med fullsatt"

Partykonceptet Out of Office har Kalmarpremiär på fredagskvällen. "Det är ett stort intresse".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Klockan 17:00 slår partykonceptet Out of Office upp portarna på Stortorget i Kalmar. After work-konceptet har haft tusental festsugna besökare i Norden under årens gång och Kalmar ser inte ut att bli ett undantag. När 24Kalmar möter Tomas Jonsson från Kalmarsundsrestauranger på onsdagseftermiddagen – har över 1 500 biljetter sålts.

– Det är ett stort intresse, vi räknar med fullsatt. Vädret ser ut att bli kanon och vi har sålt många biljetter, så vi hoppas att det kommer över 2 000 personer, säger Tomas Jonsson.

Partyområdet kommer att bli på hela Stortorget. En bar som är 20x6 meter ska sättas upp, likaså en scen, ett mattorg med foodtrucks och VIP-platser, men det blir inget vanligt uppträde på scen, menar Tomas.

– Det blir ingen "titt-show" på så sätt, men det kommer vara musik, saxofonister, dansare, konfettiregn och massvis med upplevelser.

Pressbild.

Enligt den senaste väderprognosen talar det mesta för strålande sol, en viktig komponent för ett lyckat evenemang.

– Vi verkar ha tur med vädret, det ska jag vara ärlig med att säga att det har varit lite nervöst, men som det ser ut nu får vi ett kanonväder så jag tror att det blir bra.

Vilka sorts människor är det som kommer?

– Dels så är det mycket företag som har bokat sittplatserna. Men de andra biljetterna är det många unga vuxna som har köpt som vet vad konceptet går ut på. Att umgås, chilla lite, snacka och mingla. Ha en trevlig kväll helt enkelt.

Vad har ni annars för förväntningar på kvällen?

– Inga alls egentligen. Man kan säga som så här att det är som ett test för att se om det funkar att köra stora evenemang på Stortorget. kommunen vill ha fart och fläkt, lite mer än tidigare – och går det bra så fortsätter vi i flera år.

Inför den stora festen är det mycket som ska hinnas med, packas upp och planeras. Bland annat kom leveransen av fler Red Bull-kylar till Kalmar en dag för tidigt.

– Det är sådant man får ta, säger Tomas med ett skratt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar