Laddar

Storvarsel på gång i Kalmar – så många berörs

För två år sedan anställdes det som aldrig förr. Nu väntar ett troligt storvarsel.

delningar

När den stora flyktingtillströmningen var som allra störst anställdes en stor mängd personer på Kalmar kommun, främst för verksamheten för ensamkommande barn och ungdomar.

I dag arbetar ett hundratal personer med ensamkommande – och i takt med att allt färre kommer till Sverige och Kalmar – har behovet av personal minskat. Något som väntas leda till ett storvarsel om cirka 40 anställda inom socialförvaltningens ensamkommandeverksamhet.

– Vi håller på att MBL-förhandla med facken nu. Vi träffas nästa gång på fredag och då ska det vara klart. Vår ambition är att alla som varslas ska kunna få andra jobb i kommunen, säger verksamhetschefen Ann-Charlotte Hedström till Barometern.

Det är dock ingen nyhet för de som jobbar inom verksamheten för ensamkommande att varslet skulle komma. Fackförbunden har fört diskussioner med kommunen under en längre tid – och enligt Hedström kan det bli tal om fler neddragningar på sikt.

– Det kan bli fler fram­över. Men vår ambition är att vi kan lösa det här, säger hon till Barometern.

De som drabbas av varslet kommer att kontaktas av en HR-specialist.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.