Strömssons Conditori organiserar om: "Det känns bra"

Angelica Peterson och Daniel Bernljung driver Strömssons Conditori. - Foto: Mattis Andersson

Efter att ha försvunnit från Giraffens köpcentrum fokuserar man enbart på verksamheten på Polhemsgatan.

delningar

I över 15 år fanns Strömssons Conditori i Giraffens köpcentrum. I januari försvann konditoriet helt och nu satsar man helhjärtat på sitt bageri med drive-in bara ett par hundra meter bort, på Polhemsgatan.

– Det är lite annan kundkrets här. Vi har bara öppet till klockan tolv och säljer mycket frukostmackor och liknande till arbetare. Det blir inte lika mycket bakverk som det var vid Giraffen där vi också hade öppet på kvällar och helger. Där var det framförallt kunder hos Coop som kom till oss, säger Daniel Bernljung, en av två ägare av bageriet.

Strömssons Conditori bildades hösten 2003 då Daniel tillsammans Joakim Sjöström köpte Maxi Kondis. Daniel startade upp ett bageriet på Polhemsgatan år 2009 och har sedan dess arbetat väldigt mycket.

– Det har varit över 70 timmar arbete i veckan hela tiden med undantag för någon vecka på sommaren. Nu drar jag ner lite och arbetar kanske 50 timmar i veckan. Här har vi inte öppet på helgerna heller vilket gör att det blir lediga helger, säger Daniel.

Vad gör du med all tid som blir över nu?

– Det blir mer tid för familjen. Jag tränar ett P10-lag i Hossmo BK också, det tar mer tid än vad man tror, menar Daniel.

Sedan 1 juni har han fått en delägare till bageriet, det är Angelica Peterson som arbetat på företaget sedan 2010 och nu klev in och blev delägare. Att bli delägare gör att hon växlar upp och får nu arbeta mer på konditoriet som de driver själva, med undantag för fredagarna då man tar in lite extra hjälp.

– Det känns bra. Jag har arbetat här länge och gör väl egentligen samma saker som innan men arbetar mer, menar Angelica.

Angelica är från Öland men bor nu i Kalmar. För henne blir det mycket tidiga morgnar och mycket arbete. Under förmiddagarna levereras mellan 200-300 mackor till hungriga Kalmariter. Även om det var jobbigt för de båda att släppa konditoriet på Giraffen så tycker de att det har löst sig bra.

– Det sköttes inte perfekt. Men det blev en bra lösning till slut, säger Daniel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.