Laddar

Studenter ansvarar för julskyltningen: ”Magiskt och lekfullt”

Första december är här och julstämningen börjar infinna sig på Kvarnholmen.

delningar

På söndag är det första advent och butikerna på Kvarnholmen har fullt upp med att förbereda inför julhandeln. Varje år brukar butiksägarna och Linnéuniversitetets studenter samarbeta för att ta fram en passande julskyltning.

– Jag tycker det är viktigt för Kalmar och Kvarnholmen att göra sådana här samarbeten, säger Anna Carlander från House of Carlander.

Hon har fått hjälp av Linnea Åsenlund, Mikaela Westerlund och Lisa Isakson, som läser inrednings- och butikskommunikation, för att ta fram ett koncept som passar till House of Carlanders skyltfönster.

– Det är så viktigt för oss att få komma ut och göra något i praktiken. Här får vi även träna på kundbemötande vilket är bra då det är sånt vi kommer att arbeta med i framtiden, säger Linnea.

De började spåna på olika idéer för drygt en vecka sedan.

– Vi presenterade tre förslag för Anna där vi utgick efter hennes önskemål att det skulle vara vitt och krispigt. Sen valde hon sin favorit vilket blev Vinterfest. Det har varit kul att jobba med detta för vi känner att vi har vågat bortgå från det lite mer traditionella, säger Mikaela.

Resultatet blev små, vita, svävande bomullstussar tillsammans med små änglar i ståltråd och med vingar av vita fjädrar.

– Ibland kallar vi dem för änglar och ibland för feer. Butikens logga är ett par vingar och vi visste att vi villa ha med det i skyltningen på något sätt. Änglarna får det att se ut som att det kommer något flygande och det blir lite magiskt och lekfullt, säger Lisa.

– Jag är jätteglad över resultatet, avslutar Anna.

 

Relaterade artiklar