Laddar

Studie: Då är flygbiljetterna allra billigast

Priset kan skilja upp till runt 40 procent beroende på vilken veckodag du bokar resan.

delningar

Nyligen införde Sverige en flygskatt som innebär en ökad flygkostnad på 60 kronor per resa inom Sverige samt till EU-länder inom kortare avstånd. Priset på långresor höjs med 250 kronor alternativt 400 kronor, beroende på vilket land du ska resa till.

Därför kan det vara fördelaktigt för den som vill resa lite billigare att veta när biljetterna är billigast att köpa. Expedia har tillsammans med Airlines Reporting Corporation kommit fram till att det finns en veckodag som genomgående erbjuder lite bättre priser.

Två aspekter analyserades i en omfattande undersökning: Vilka dagar i veckan samt hur många dagar i förväg som biljetterna bokas.

Baserat på miljarder flygningar som ägde rum mellan den första januari och 24 oktober, fann man att flygbiljetter är billigast på söndagar, speciellt om du bokar minst tre veckor i förväg.

Undersökningen konstaterade att generellt är helger en bra tid att köpa biljetter. Dock bör du undvika fredagar – då tenderar företag att boka biljetter vilket orsakar en tillfällig prisuppgång.

För resor till och från USA skiljer sig generellt priserna med över tio procent om du bokar resan på söndagen jämfört med andra veckodagar.

Även för resor inom Europa är söndagar den billigaste dagen att boka där man sparar upp till 30 procent. Resor inom Asien som bokas på söndagar är i genomsnitt hela 38 procent billigare, enligt undersökningen.

Dessutom blir biljetterna generellt upp till 30 procent billigare om du bokar din flygresa minst 21 dagar i förväg, enligt undersökningen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.