Laddar

Succé för öppet hus på nya Linnéuniversitetet

Under lördagen fick besökare möjligheten att besöka bygget av det nya Linnéuniversitetet vid hamnen. "Jag trodde inte det skulle komma så mycket folk."

delningar

Skanska och P&E Fastigheter arrangerade under lördagen tillsammans med Kalmar kommun och Linnéuniversitetet öppet hus på Universitetskajen. Mellan klockan 10 och 14 kunde nyfikna besökare ta del av det som pågår vid universitetsbygget.

– Jag är säker på att det inte har varit under 300 personer här idag. Jag trodde inte att det skull komma så många. Jag vill inte säga att jag är chockad men jag är jätteglad över att det har varit så mycket folk, säger Paul Svensson, produktionsledare på Skanska.

Han gick guidade turer med besökarna och försökte svara på alla frågor som kom hans väg.

– Det är mycket som inte ens jag har svaret på, det får jag erkänna. Det har varit många äldre byggare här men även yngre, nyfikna människor. De jag har pratat med tycker att det har varit härligt att få se det och många är glada över att de fått komma in och titta.

Förutom att gå en guidad tur så kunde man även gå upp i Sjöfartshögskolans torn samt kolla på legomodellen av hela bygget.

– Jag är väldigt stolt över att få vara en del av det här bygget. Det kommer att bli riktigt bra när allt är klart, säger Paul Svensson.

Hösten 2018 så kommer byggherrarna att lämna över nycklarna till Linnéuniversitetet men studenterna kommer att flytta in först 2019.

Relaterade artiklar