Laddar

Succé för ”Papis” julcup: ”Det här är integration på riktigt”

"Det ska bli en fin tradition det här", säger Shemsi "Papi" Brahimi.

delningar

I lördags arrangerade den prisade Kalmarprofilen och eldsjälen, ”Norrlidens Papi”, en fotbollsturnering för barn mellan 10-13 år i Novahallen. Lagen kom från stadsdelarna Smedby, Berga, Norrliden och Oxhagen – och segrade gjorde gänget från Smedby.

– Det var full fart hela dagen och barnen håller fortfarande på och pratar om den här cupen. Det var fantastiskt att se den energin och den kämparglöden de visade upp, säger Shemsi Brahimi.

Efter många påtryckningar av de lite äldre ungdomarna meddelar ”Papi” att han kommer anordna en ny turnering i mitten av mars. Den här gången för ungdomar mellan 13-16 år.

– De tjatade så mycket och ville verkligen också ha en liknande cup där stadsdelarna möter varandra, så jag tänkte: okej, vi kör på det också.

Varje vecka drillar Brahimi hundratals unga fotbollsspelare i Kalmar. I lördags var det över 100 av hans ungdomar som deltog i cupen.

– När man ser derbyna mellan Norrliden och Berga och det är så många som hejar och applåderar, blir man alldeles varm. Alla hejar på varandra och efter matcherna gratulerar man och tackar och är kompisar. Det är integration på riktigt. Dessutom kom Zana Eliassi och bjöd barnen på läsk efter allt kämpande.

Nu vill ”Papi” att turneringen ska bli årligt återkommande.

– Det ska bli en fin tradition det här med julcupen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.