Succé i fjol – nu återvänder båtuthyrningen: "För bra för att missa"

Förra sommaren blev en kort testperiod, i år kör Mighty Event på för fullt. "Det här känns som en jäkla kul grej".

delningar

I fjol utökade Mighty Event sin eventportfölj med uthyrning av trampbåtar. Satsningen, som då beskrevs som en testperiod, återvänder även till årets sommar.

– Vi fick tillståndet så sent så vi var bara verksamma i augusti. I år så har vi fått tillståndet tidigare och även bytt plats från Kattrumpan till kärnan av Kalmar, förklarar Aris Diminikos och blickar ut över Systraströmmen.

När 24Kalmar träffar Aris tillsammans med hans kollegor Jimmy Strand och Mattias Berben i strålande solsken vid bryggan bakom det gamla vattentornet, har de fullt upp med att montera tak på trampbåtarna som man kommer att kunna hyra.

– Vi kommer att dra igång på tisdag (25 juni) och uthyrningen kommer att ske i samband med glassbussen som står uppställd, säger Aris.

Planen är att erbjuda uthyrning sju dagar i veckan mellan 11-19 med undantag av för dåligt väder. Utöver trampbåtar kommer det att finnas möjlighet att hyra kanoter, kajaker och stand up boards.

– Vi har alltid försökt hitta saker som aktiverar en och när det här dök upp så kände vi att det var för bra för att missa. Vi vill tro att folk vill aktivera sig under semestern och Kalmar är ganska unikt eftersom det rinner vatten genom hela staden, menar Jimmy Strand.

Trots fjolårets korta period, var responsen överväldigande.

– Det var jättemånga som kom till Kattrumpan, förvånansvärt många. Allt från Kalmariter till turister, förklarar Aris.

Vad som möjliggjorde årets satsning var det nya samarbetet med glassbussen samt att Kalmar kommun tillät samarbetet så att det inte var två så kallade krigande verksamheter.

– Om alla är nöjda och glada efter säsongen så satsar vi på att det här ska bli en återkommande grej. Det har varit en hel del förberedelser i år, men det får mycket bättre plats än förra året. I fjol var det mest badgäster, här kommer det bli en helt annan typ av publik, säger Jimmy Strand och fortsätter.

– Sen har vi gått på nitar förut, men det här känns som en jäkla kul grej.

Hur är det med säkerheten – man är ändå ute på vatten?

– Vi har haft dialoger med tillståndsmyndigheten och serviceförvaltningen och alla har fått säga sitt gällande säkerheten. Det blir såklart flytvästar och uthyrning till folk över 18 år om de inte är i målsmans sällskap, säger Jimmy.

Glassbussen blir en central del i uthyrningen.

För Kristian Elvingsson som äger och driver Glassbussen passade samarbetet utmärkt in i deras verksamhet.

– Bussen kommer att bli som en central plats för uthyrningen och sen tycker jag att det är ett jätteroligt inslag i parken.

Vad var det som du nappade på?

– Jag känner bland annat Jimmy sedan tidigare och vi började prata om det här förra sommaren om just uthyrning vid Systraströmmen. sedan föddes idén och Kalmar kommun tyckte att det var ett trevligt inslag. Det är bara positivt och ju mer det händer i parken och desto fler folk som hittar ned till parken – desto bättre.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar