Laddar

Succéboken får uppföljare: ”Hoppas på att fascinera”

Andra boken har getts ut i trilogin där första boken ”I skuggan av Blå Jungfrun” har fångat många läsare.

delningar

Det är Anna-Karin Andersson som har skrivit de båda böckerna där handlingen utspelar sig i Västervik och på Blå Jungfrun. Barnen Theresa och Daniel åker till Daniels farmor som bor i en byggnad som tidigare tillhört mentalsjukhuset. Under vistelsen börjar de fundera på om spökhistorien om mentalsjukhuset kan vara sann, det händer nämligen så konstiga saker där..

– Det var svårare att skriva den andra boken, det har tagit nästan två år. Jag fick slänga flera utkast innan jag kände att jag fick till ”nerven” i boken, alltså spänningen, men nu känner jag att jag har lyckats, säger Anna-Karin Andersson.

Inspiration till Skuggsyster kom i och med ett forskningsprojekt som hon och två andra kompisar har bedrivit på Blå jungfrun. Syftet med projektet är att undersöka hur tidigt som människor har funnits på ön. Det är dock ett fristående arkeologiskt projekt och det var endast miljön som inspirerade.

– Jag växte även upp i Västervik och var intresserad av historierna kring mentalsjukhuset. Innan jag skrev denna bok hade jag en ganska klar bild av handlingen, eftersom det ska vara en trilogi.

Efter ett litet break ska hon börja på den tredje boken som ska utspela sig i Kalmar.

– Jag hoppas att folk ska bli lika fascinerade av personernas relation och alla historiska öden som beskrivs, att de fångas av handlingen helt enkelt, menar Anna-Karin Andersson.