Succéserien får ny säsong – spelas in i Kalmar

Delar av serien spelades in på plats i Kalmar. - Foto: Arkiv

Enkelstöten hyllades av både tittare och recensenter.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under 2016 och 2017 spelades den första säsongen av Enkelstöten in. En del av scenerna filmades i Kalmar, bland annat på Svinö.

TV-serien fick goda recensioner och lockade i snitt 974 000 tittare. På onsdagen meddelade TV4 att det blir en ny, rafflande säsong av Enkelstöten.

Även denna gång ska vissa scener spelas in på plats i Kalmar. Premiäravsnittet för säsong två sänds under våren nästa år.

– Jag är väldigt förtjust i karaktärerna och deras liv. Inte minst duon Jenny (Lotta Tejle) och Cecilia (Sissela Kyle). De balanserar mellan tärande vardag, gammal fin vänskap och tung kriminalitet. Sen är det alltid mycket kul att få djupdyka in i en andra säsong, när världen finns där redan, redo att utforskas, säger Felix Herngren, regissör tillsammans med Emma Bucht, i ett pressmeddelande.

Enkelstöten var en så kallad remake av 1980-talsserien Dubbelstötarna. Serien är en filmatisering av böckerna Enkelstöten och Dubbelstöten, skrivna av Tomas Arvidsson.

I säsong ett hamnade huvudpersonerna i ekonomisk knipa och bestämmer sig för att utföra ett bankrån, som inte riktigt går som planerat.

Inspelningen av den andra säsongen är redan igång. Nu kretsar handlingen kring en konstkupp mot Kalmars "gubbmaffia".

– Det är en ren fröjd att få återse Lotta Tejle och Sissela Kyle i rollerna som Jenny och Cecilia. Nu har Jenny sin lägenhet i Kalmar och Cecilia sitt hus i Frankrike. Men mycket vill ha mer och jag ser fram emot att få se dem brottas med både sin egen och andras moral igen, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Enkelstöten.

I birollerna återses bland annat Tomas von Brömssen, Ralph CarlssonKristin AnderssonDavid Wiberg och Björn Gustafsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar