Laddar

Succéstart för ungdomssatsningen

"På sikt hoppas vi att detta ska hjälpa till att kunna få fler att börja spela fotboll och hålla på längre", säger Festim Pasho, ungdomsansvarig i Kalmar FF.

delningar

I september månad förra året kallade  Kalmar FF och Länsförsäkringar i Kalmar län till en presskonferens där de presenterade en gemensam satsning på ungdomsfotbollen i regionen. Det fyraåriga projektet Fotboll med hjärtat, som även är ett samarbete med Smålandsidrotten, har som mål att utbilda och certifiera samtliga barn- och ungdomstränare i länet.

Man kan minst sagt säga att satsningen har slagit väl ut. Än så länge har 21 lag gått igenom utbildningen – och flera lag står på kö.

– På sikt hoppas vi att detta ska hjälpa till att kunna få fler att börja spela fotboll och hålla på längre. Vi vill också öka de lokala ungdomsledarnas kompetens. Fotbollen ska vara en arena där människor får utrymme att växa, både som människor och fotbollsspelare. Där har vi ett viktigt ansvar och jag är extra glad att vi kan göra en insats där, säger Festim Pasho, ungdomsansvarig i Kalmar FF, till föreningens hemsida.

Utbildningen är fördelad på fyra tillfällen och styrs efter vad laget har för önskemål att utveckla.

– Vi skräddarsyr detta helt efter det första mötet där vi sitter ner tillsammans med ledare från klubbarna. Det kan handla om allt ifrån träningsupplägg, nivåanpassning och olika metoder kring barn och ungdomsfotboll, säger Pasho.

Relaterade artiklar