Laddar

Super-spanjoren sprang hem Ironman 2017

Efter skador och tävlingsfrånvaro kunde spanjoren springa hem Ironman 2017.

delningar

Spanjoren Clemente Alonso-McKernan startade löpetappen som trea i växlingen från cykel till löpning. Efter att startat löpningen jagande efter Karl-Johan Danielsson och Cameron Wurf kämpade spanjoren sig fram till en seger på tiden 08:07:48 och titeln Ironman av Kalmar 2017. Målgången firade Alonso-McKernan genom att första ta av sig skorna och sedan gå över mållinjen.

– När jag skulle påbörja löpningen fick jag information om att det fanns en chans för mig. I vanliga fall springer jag bättre än jag gjorde idag, men det räckte idag, säger segraren Clemente Alonso-McKernan.

I segertalet efter målgången nämnde Alonso-McKernan sin dotter som imorgon fyller ett år. Någonting som segraren hade med sig i huvudet när han gick igenom målsnöret.

– Jag känner mycket glädje men jag tänkte även på min dotter, hennes första födelsedag som imorgon och som jag missar, säger Alonso-McKernan.

Clemente Alonso-McKernan har innan tävlingen varit skadedrabbad, någonting som förstört uppladdningen inför årets tävlingssäsong. Trots det kunde spanjoren gå in i mål som segrare.

– Efter en så lång tid utan att tävla hade jag glömt bort hur tuff den här tävlingen är, säger Alonso-McKernan

Hur känns kroppen efter tävlingen?

– Jag skulle nog kunna säga att mina ben är trasiga just nu, säger Clemente Alonso-McKernan och skrattar.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.