Laddar

Supercentral storsatsning av Malkars: ”Det blir ett jättelyft”

Medlemmarna fortsätter att strömma in till Malkars Träningscenter vilket leder till utveckling – och avveckling – för gymkedjan.

delningar

I dagsläget har Malkars Träningscenter sju anläggningar runt om i Kalmar med omnejd och sju kommer det att förbli. Gymmet i Kalmar City kommer att försvinna men samtidigt öppnar Malkars ett helt nytt gym på Kvarnholmen.

– Vi får allt fler medlemmar och märker av behovet av fler och större lokaler. Det är många som nyttjar gymmet i City och därför vill vi bygga en ny och större anläggning för att kunna tillgodose deras behov. Det blir ett större utbud och vi tar på oss en större kostym. Det blir ett jättelyft, säger Lars Malkar.

Tillsammans med sina systrar, Anna Roudén och Maria Römberg, äger och driver de familjeföretaget Malkars Träningscenter. Det var på just Ölandsgatan där det nuvarande gymmet ligger som allt startade år 1983.

– Den nya anläggningen kommer att ligga i kvarteret Gesällen längs med Fiskaregatan. Bara i de nybyggda lägenheterna ovanför gymmet kommer det flytta in många boende och med det nya universitetet nere i hamnen känns placeringen riktigt bra.

Målsättningen är att de nya lokalerna ska vara klara i december i år så att de kan öppna för medlemmarna i januari 2018.

– Det är lokaler på 1 000 kvadratmeter som byggs helt från grunden och som anpassas särskilt till oss vad det gäller till exempel ljusinsläpp och funktionella ytor. Det kommer att vara modernt och vi fokuserar som alltid på miljön inne på gymmet. Vi vill vara en oas som man kan fly till efter jobbet, säger Lars.

Tanken är även att det nya gymmet ska kunna avlasta Kalmar Västra och på så sätt kunna erbjuda, bland annat, gruppträning till ännu fler medlemmar. Att det finns fler framgångsrika gymkedjor i Kalmar ser Lars inte som en nackdel eller hinder.

Man märker snarare en synergieffekt, att vi är så många gör också att fler vill träna. Många som kommer hit undrar hur det kan rymmas så många gym i en stad men kalmarborna älskar helt enkelt att träna, avslutar han.

Malkars anläggningar:

– Kalmar City

– Varvsholmen

– Kalmar Västra

– Lindsdal

– Ljungbyholm

– Färjestaden

– Nybro

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.