Superturnering mellan Kalmarskolorna: "Kommer bli häftigt"

Filip Nilsson och Herman Söderström ligger bakom tävlingen. - Foto: Privat

En stor turnering ska kora stans bästa skola.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Idén om Gymnasiekampens "Kalmar Legends" kläcktes av studenterna Filip Nilsson och Herman Söderström. De pluggar på Linnéuniversitetet i Växjö och fick en skoluppgift i projektledning.

– Jag har tidigare varit involverad i gymnasierugbyn i Kalmar som både spelare och tränare. Våra tankar riktades till e-sporten och nu vill vi göra ett event av det. Det ska bli som rugbyn fast i e-sport, säger Filip Nilsson.

Tanken är att två turneringar ska hållas, en i Kalmar och en i Växjö. Filip Nilsson ansvarar för den i Kalmar och han berättar hur det kommer att gå till:

– Alla gymnasieelever som är intresserade kommer att få anmäla sitt lag till turneringen som spelas den 31 mars. Deltagarna sitter hemifrån och spelar League of Legends medan de kommunicerar med varandra. Vi kommer att sända matcherna via hemsidan Twitch så alla som vill kan gå in och kolla. Det vinnande laget från Kalmar kommer sedan att möta det vinnande laget från Växjö i en final som spelas den 7 april.

E-sport är något relativt nytt och Filip Nilsson förklarar att det inte är vanligt att det spelas lokala matcher. Eftersom vännerna är intresserade av gaming själva kände det dock att detta projekt kunde bli en chans att hjälpa till att starta upp e-sport på en gräsrotsnivå.

– Det blir mer personligt att spela mellan skolor eftersom man kan träffa varandra i verkligheten och inte bara spelar online med folk på andra sidan jorden. Det kan också bygga upp samarbetsförmågan bland elever.

De har aldrig arrangerat något liknande tidigare så det är lite nervöst.

– Vi gjorde evenemanget officiellt i för några dagar sedan och i söndags delade respektive kår eventet. Vi får se hur många som anmäler sig. Min hälsning till eventuella intresserade är: anmäl er, det kommer att bli häftigt. Tanken är inte att elitlag ska mötas utan det är för alla, säger Filip Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar