Laddar

Svenska kyrkans satsning – första gången någonsin

Tanken är att man ska fånga upp barn och ungdomar i alla åldrar.

delningar

Det är för första gången någonsin som Kalmar pastorat genom sina fem församlingar bjuder in till en hel vecka med aktiviteter för barn och ungdomar.

Man kommer under veckan att ha olika aktiviteter i sina kyrkor utspritt över hela veckan. Det kommer att bli allt från sinnesvandring och skaparverkstad till allsång och mycket annat. Hela veckan kommer att avslutas med en cirkusföreställning på lördagen med Mie Björhag.

Mie Björhag kommer att ha en föreställning under lördagen. Foto: Hannah Svantesson

– Tanken med veckan är att visa bredden och mångfalden. Vi vill bryta ner fördomar som finns mot kyrkan, säger Anita Karlsson som bland annat är med och anordnar den sinnesvandring som under måndagsförmiddagen är i Domkyrkan.

Inom Svenska kyrkan är man öppen med att det idag är svårt att fånga upp ungdomar. Man arbetar dock frekvent med att försöka få dem att komma och testa aktiviteter. Framförallt vill man hitta dem som kanske inte passar in på andra platser.

– Ungdomarna har mycket aktiviteter vid sidan om kyrkan. Hos oss är det ingen tävling. Vi lockar ungdomar som kanske inte är så bra på idrott eller liknande. Hos oss behöver man inte vara så bra på att till exempel sjunga, man kan göra det ändå. Vi vill att man ska få vara sig själv, säger Agneta Adeen, pedagog inom Svenska kyrkan.

Relaterade artiklar