Sverigemotiv flyttar: "Måste dra ner på kostnaden"

Både lager- och försäljningsprocessen har förändrats.

delningar

Sverigemotiv grundades av Jörgen Dahl hösten 2015 och har sedan dess utsmyckat flera hem med posters på idrottsarenor och städer – motiv som kännetecknar en viss stad helt enkelt.

Efter att ha bedrivit större delen av sin verksamhet på Bremergatan 15 i Kalmar står det klart att han flyttar ut från lokalen under måndagen den 1 april.

– Så är det. Jag måste dra ner lite på kostnaden samtidigt som jag har 126 kvadratmeter källare hemma som jag inte använder, så jag kommer att flytta hem lokalerna helt enkelt, säger Jörgen Dahl till 24Kalmar.

Lager- och försäljningsprocessen har dessutom förändrats, menar Dahl.

– Allting går per automatik numera. Förut så tryckte jag upp 100 posters åt gången, men inte längre. Nu trycks dem istället vid beställning vilket gör att jag inte heller behöver så stor lageryta.

Nycklarna till lokalen har nu lämnats över till ett annat Kalmarbaserat företag, nämligen Boksmart och Barnsmart som drivs av Andreas och Emelie Sjölander.

Men än kommer man att kunna köpa Sverigemotivs posters på Bremergatan.

– Tanken är att vi kommer att sälja lite hos dem så de kommer att sköta det lite åt mig, så helt kommer butiken inte att försvinna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar