Laddar

Sveriges modernaste boende invigdes: ”Ett stort steg”

220-miljonersinvesteringen öppnades upp med vänskapsbands-knytning.

delningar

För fem år sedan inleddes arbetet med att få till en lösning på ett boende som skulle kunna ersätta det gamla Norrlidshemmet. På tisdagen invigdes så till slut Vänskapens väg – dock inte med bandklippning – utan med bandknytning.

Totalt har omsorgsboendet kostat 220 miljoner att bygga och huset innehåller toppmodern teknik med såväl Wifi som surfplattor till de boende samt personalen.

 

– Det känns så fantastiskt bra att kunna stå här i dag och inviga Sveriges modernaste boende. Vi har haft som mål att innan 2020 ligga bland de 30 bästa kommunerna i landet när det gäller äldreomsorgen. Vi har byggt ut mycket och har mycket på gång. Vi är på god väg dit, sa Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande, i sitt invigningstal.

Tanken är att Norrlidshemmet och delar av Oxhagshemmets boenden ska flyttas över till nya Vänskapens väg.

– Det är ett litet steg från Norrlidshemmet – men ett stor steg för äldreomsorgen i Kalmar kommun, sa Per Dahl (M), vice ordförande i omsorgsnämnden i sitt tal.

 

I det runda torget på husets mitt är det tio meter i tak – och totalt kommer 100 personer att arbeta på Vänskapens väg, som innehåller 85 lägenheter. 57 av dem är tillägnade personer med demenssjukdomar.

Inflyttning är är beräknad till 19 april.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.