Laddar

Swärdh efter storförlusten: ”Det är underkänt, definitivt”

Kalmar FF utan chans mot superettan-laget Örgryte. "Spelarna som är på planen ska kunna gör det bättre".

delningar

Kalmar FF åkte på lördagen upp till Göteborg med en tunn trupp, utan flera av lagets nyckelspelare. Med tanke på manfallet var det bäddat för en jämn tillställning mot superettan-gänget Örgryte IS – det blev det inte.

– Örgryte var bättre än oss egentligen från första början. Vi hade väldigt mycket som inte var bra – framför allt i anfallsspelet. Vi lyckades inte ställa till problem för dem i den utsträckningen vi vill, säger en besviken KFF-tränare i Peter Swärdh.

Om Kalmar FF var trubbigt framåt var det raka motsatsen i hemmalaget. Hemvändande Johan Elmander och unge William Atashkadeh rev upp stora hål i det rödvita försvaret och just Atashkadeh var den som skickade in 1–0 i första halvlek.

– De två störde oss väldigt mycket och fick grepp på oss, konstaterar Swärdh.

Efter paus nickade Stefan Larsson in ett inlägg i egen kasse innan han blev utbytt. Mittfältaren Emil Skogh fastställde sedan slutresultatet till 3–0 i matchens slutskede. 

– Jag är besviken på vår insats. De spelare som är på planen ska kunna gör det bättre. Det är underkänt, definitivt, säger Swärdh, som ändå tar med sig en ljusglimt hem till östkusten.

P18-landslagsmannen Adrian Edqvist, 17 år gammal, bytte av Edvin Crona i den 70:e minuten och stod för en lovande debut.

– Han hade två-tre bra aktioner och var väl den som var närmast en reducering. Ett piggt inhopp.

Så spelade KFF: Ole Söderberg – Emin Nouri (ut 60), Marko Biskupovic, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson (ut 60) – Svante Ingelsson, Calle Johansson, Melker Hallberg, Edvin Crona (ut 70) – Måns Söderqvist (ut 65), Papa Diouf.

 

Relaterade artiklar