Laddar

Swärdh om kollapsen i derbyt: ”Det är mitt ansvar”

0–3 efter 31 spelade minuter. Efter derbyförlusten var KFF-tränaren Peter Swärdh självkritisk. "I dag lyckas jag inte få dem på plats".

delningar

0–1 i minut fem. 0–2 i minut 16. 0–3 i minut 31. Smålandsderbyt på Guldfågeln Arena var i teorin över på en halvtimme. Efter matchen var det en sammanbiten KFF-tränare i Peter Swärdh som tog på sig ansvaret för den dåliga starten.

– Vi är ett lag som kommer ut på Guldfågeln Arena i dag som inte är på plats när det gäller de enkla sakerna som engagemang, lojalitet, duellspel och löpförmåga som är rimlig för en allsvensk match. Det är mitt ansvar att spelarna är på plats när de kliver ut, och det var de inte i dag, säger Swärdh och fortsätter:

– Jag är väldigt besviken på det sättet vi uppräder i många av situationerna. Vi är ett lag som reagerar på Jönköpings intentioner – som på det stora hela inte överraskade så väldigt mycket – istället för att agera. Därför är de ett steg före oss matchen igenom.

I motståndarlaget visade spelare som Tommy Thelin och Fredrik Fendrich gång på gång hur viktigt det är med spelare som underkastar sig det hårda, tråkiga arbete. Mittfältarna stängde ner KFF under i stort sett hela matchen.

– Jag tycker jag har bra karaktärer i laget men i dag lyckas jag inte få dem på plats för att göra en prestation som vi skulle kunnat gjort.

– Jag satte inte ut en enda spelare som var på plats när matchen startade i dag, säger Swärdh.

KFF:s reduceringsmål kom i matchminut 43 när Romario placerade in en frispark.

Kalmar FF – Jönköping Södra 1–3 (1–3)

Målen: 0–1, Robert Gojani (5). 0–2, Arni Vilhjalmsson (16). 0–3, Tommy Thelin (31). 1–3, Romario (43).

Relaterade artiklar