Laddar

Sylvasst IFK Berga krossade Räppes stabila motstånd

Under torsdagen tom IFK Berga emot Räppe GoIF i en division 2-match på hemmaplan. Trots lite svagare spel mot slutet landade matchen på starka 5-0 till Berga. "De hade svårt att hänga med".

delningar

Målskyttar, IFK: David Garrett 2, Måns Olström, Niklas Rydasp, Tom Stare.

Strax bakom Torns IF ligger IFK Berga i toppstiden i division 2. Under torsdagen mötte de Räppe på hemmaplan och plockade ytterligare tre pinnar som tar dem närmare seriens förstaplats som nu bara är en poäng bort.

Det känns väldigt bra. Vi gör en riktigt bra match, framförallt i första halvlek. Sen blir det lite avslaget när vi hade gjort 4-0, det är naturligt. Men vi körde rörligt anfallsspel och de hade svårt att hänga med. Vi skapar möjligheter för mål, helt enkelt, säger Ola Petersson, tränare i IFK Berga.

Ola tyckte trots Bergas överlägsenhet att motståndarna förtjänar några goda ord.

– Räppe är ett bra division 2-lag, men de hade lite otur idag med en del skador under matchens gång. De inledde starkt, men vi fick hål på dem snabbt, säger han.

Ola Petersson betonar att det nu gäller att hålla kvar greppet om självförtroendet och glöden i laget för att fortsätta hålla spelet på så hög nivå.

– Nu vilar vi i 14 dagar, men sen kör vi igång för fullt igen. Vi får försöka behålla det vi har och köra på, att fortsätta jobba med spelidén, säger Ola.

Det finns alltid småsaker att förbättra, men vi får fokusera på det som vi har gjort bra och lyfta fram det, det är så vi bygger självförtroende, avslutar han.

Härnäst väntar matchen mot Österlens FF på bortaplan, som spelas den 30:e juli.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.