Laddar

Syndabock i går – hjälte i dag: ”Jag smällde upp den i det vänstra krysset

Kalmar FF U17 är klart för Gothia Cup-final. Detta efter ännu ett straffdrama. Hjälte blev Gustav Eriksson Söderström, som missade en straff under ordinarie tid mot Falkenberg i kvartsfinalen. "Jag smällde upp den i det vänstra krysset", säger han.

delningar

Straffdramat mot Falkenberg i går räckte inte för Kalmar FF:s U17-lag i Gothia Cup. Semifinalen mot Brommapojkarna blev också den en thriller, som avgjordes efter en straffsparkstävling.

Den stora KFF-hjälten blev Gustav Eriksson Söderström, som i kvartsfinalen mot Falkenberg kunde ha blivit syndabock då han missade en straff under ordinarie tid. När väl straffläggningen mot Falkenberg drog i gång var Eriksson Söderström redan utbytt. Men när han väl fick chansen i den femte straffomgången mot BP visade Eriksson-Söderström ingen pardon.

– Straffen mot Falkenberg var pinsam. Jag tvekade för mycket, var för trött och tänkte inte igenom mitt beslut tillräckligt mycket. Men nu var jag inte särskilt nervös. Jag brukar vara säker på straffpunkten Jag smällde upp den i det vänstra krysset, säger Gustav Eriksson Söderström.

KFF-tränaren Henrik Rydström hade inte en tanke på att peta sin straffskytt.

– Han har slagit in många straffar i U17. Han är säker. En gång får man missa, men inte två, säger Rydström och skrattar.

KFF gjorde spelmässigt en bra match och kunde med lite effektivitet vunnit matchen under ordinarie tid. Bland annat hade Svante Ingelsson en frispark i ribban.

– Jag tycker att killarna spelade en relativt bra fotboll med tanke på omständigheterna. Vår spelmotor, Adam Hellborg, var sjuk, och trots att det var femte match på fem dagar visade vi en jäkla attityd och vågade spela oss ur situationen. Det var kul att se, säger Rydström.

Värt att notera från semifinalen var att Elias Eriksson vaktade målet, i stället för gårdagens straffhjälte Hugo Lundberg.

Nu väntar en gammal bekant i finalen för KFF. I gruppfinalen blev KFF överkört av Right to Dream från Ghana. Visserligen blev det bara 1–0, men det skiljde mer än så mellan lagen. Nu får KFF chans till revansch då lagen möts i finalen. En final som spelas på Gamla Ullevi.

– Det blir en av de största matcherna man har spelat. Vi ska tuffa till oss och visa att vi är ett bra fotbollslag. Vi ska neutralisera deras spel, säger Gustav Eriksson Söderström.

Henrik Rydström myser över att laget är i final.

– Det kommer att bli åka av. Vi måste göra en spelmässigt bättre insats än senast. Vi ska stå upp på ett jäkla sätt och kräma ut det sista vi har, säger Henrik Rydström.

Finalen börjar 15.00 på lördag.

Relaterade artiklar