Systembolaget förlorar överklagan – Ängöls etikett godkänns

Ängöls överklagan kring den stoppade etiketten fick bifall. "Egentligen inte särskilt förvånad".

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Tidigare i juni kunde 24Kalmar rapportera att Ängöls Midsommaröl stoppats av Systembolaget eftersom att de tyckte att Ängöls etikett förhärligar midsommar och att den "innehöll riskfyllda situationer".

Ängöl överklagade beslutet till Alkoholsortimentsnämnden och på måndagseftermiddagen fick Ängöl beskedet om att etiketten inte är olaglig – och att ölet för säljas.

– Jag är egentligen inte särskilt förvånad. Det var därför jag överklagade. Jag tyckte att de hade fel och nu fick jag det bevisat, säger Johan Håkansson, vd på Ängöl.

Men trots det kommer det inte att bli någon midsommaröl på Systembolaget i år.

– Det ser väl ut att bli lite tajt nu när det är så pass nära inpå midsommar tyvärr. Men förhoppningen är att vi kan ha den till nästa år.

Hur upplever du hela processen?

– Det är ju tråkigt såklart, för det förstår vår lansering av den här ölen. Jag tycker att det är lite tråkigt med de här godtyckliga besluten som tas och som drabbar enskilda företag hårt, men samtidigt är jag glad att jag fick rätt. Så det är lite dubbla känslor.

Hur har reaktionerna varit på att ölen plockades bort?

– Väldigt många är förvånade och jag har egentligen inte hört någon som tyckt att Systembolaget har haft rätt i sina bedömningar.

I det beslut som Ängöl har fått ta del av står det att:

"Det förhållandet att det även finns roddbåtar och vatten i bild innebär inte att etiketten skildrar en sådan situation där det enligt allmän vedertagen uppfattning inte ska förekomma alkoholkonsumtion, t.ex. trafik."

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar