Laddar

Tabelljumbon lyfter upp legendar som ny huvudtränare

Kalmar AIK har det tufft och ligger sist i serien. Nu blir klubbikonen Johan "Stegen" Steglander huvudtränare.

delningar

Inför årets säsong blev Johan ”Stegen” Steglander, legendar i Kalmar AIK, assisterande tränare tillsammans med den nya huvudtränaren Erik Johansson.

”Stegen” har kombinerat sitt uppdrag med rollen som assisterande tränare i Kalmar FF:s U19-lag.

Säsongen 2017 har blivit ett misslyckande för KAIK som ligger sist. Nu väljer de att göra en förändring på tränarsidan. Erik Johansson lämnar och Steglander kliver upp och tar huvudansvaret.

– För att vända den negativa trenden och ta ett ordentligt omtag finns behov av förändring, skriver KAIK:s ordförande Mats Blomberg i ett pressmeddelande.

Erik Johansson har tidigare tränat lokala lag som Alstermo, Färjestaden och Högsby och Blomstermåla. Johansson är även distriktskapten för ett av Smålandslagen. 

– Beslutet har tagits i största samförstånd med Erik som själv aviserat att lämna föreningen efter denna säsong. För att ge en ny tränare möjlighet att skapa ny energi och forma en trupp inför framtiden kliver därför Erik av redan nu, säger Blomberg.

I nuläget har Kalmar AIK tio poäng upp till strecket. Härnäst väntar Växjö United på hemmaplan i helgen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.