”Tafsvakter” på plats i Kalmar simhall

Det var fullt med badglada gäster i Kalmar simhall under lördagen. Några av besökarna var där av en speciell anledning – att agera "tafsvakter".

delningar

Sedan Siri Bernhardsson startade upp facebookgruppen ”Tafsvakten” har ämnet varit hett debatterat, både i Kalmar och i övriga Sverige. Under lördagen mellan klockan 11 till 15 befinner sig, Siri tillsammans med hennes sambo och några andra kvinnor, i Kalmar simhall för att hålla ett extra öga på besökarna.

– Vi håller ögonen öppna om det skulle inträffa något, det här känns som en självklarhet. Jag själv har aldrig känt mig hotat i simhallar men andra har. Det är viktigt att man känner sig trygg, säger Siri Bernhardsson.

Att kämpa för kvinnors rätt är något som hon fått av sin mamma och har alltid varit en självklarhet.

– Jag växte upp med min mamma och två systrar så att värna om kvinnors rätt har jag alltid haft med mig.

Engagemanget kring ”Tafsvakter” är stort och har nu spridit sig till fler städer i Sverige. Något som Siri uppskattar djupt.

– Det är en tjej i Stockholm som vill starta ett liknande projekt där de ska agera ”tafsvakter” i simhallar. Spridningen har varit otrolig och det gör mig jätteglad. Det var precis det jag ville, förklarar Siri.

 

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.