Laddar

Talangen fortsätter i KFF över 2018

Kalmar FF:s mittfältstalang Svante Ingelsson har förlängt sitt kontrakt med Kalmar FF över 2018. "Det ska bli spännande att följa Svante nästa säsong", säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

delningar

Kalmar FF har säkrat upp talangfulle Svante Ingelsson i tre år. Under tisdagen skrev 17-åringen på ett kontrakt som sträcker sig över 2018. Mittfältaren hade tidigare ett avtal till sommaren 2017.

– Det känns jättekul att fortsätta i Kalmar FF och det känns väldigt kul att de tror på mig som fotbollsspelare och vill satsa vidare. Jag ser fram emot en spännande och väldigt rolig framtid med föreningen, säger Svante Ingelsson till Kalmar FF:s hemsida.

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam var väldigt nöjd med kontraktsförlängningen.

– Vi är väldigt glada över att ha förlängt med en av Sveriges mest framstående 17-åringar. Svante har tagit stora kliv under året utvecklingsmässigt där han både hunnit debutera i allsvenskan och gjort det väldigt bra på landslagsnivå. Det ska bli spännande att följa Svante nästa säsong och det här är ytterligare ett led i strategin att ge våra egna ungdomar lite extra tid och rum att utvecklas, säger han.

Svante har gått som både mittfältare och forward under säsongen. I vilken roll ser ni honom i framöver? – Kanske framför allt som en mittfältare men Svante är en allround spelare. Det får ge sig framöver, vi får se hur tränarna väljer att jobba med honom.

Thomas Andersson Borstam har tidigare förlängt med mittbacken Markus Thorbjörnsson och tagit in Sebastian Starke Hedlund, också han en mittförsvarare.

Ludvig Öhman – hur går förlängningssnacket där? – ”Ludde” är på semester och vi ska återuppta diskussionen när han kommer tillbaka. Bollen ligger hos ”Ludde”, säger Thomas Andersson Borstam.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.