Tandläkarmottagning byter lokal – blir dubbelt så stor

Lars Holm, från Kalmar och Johanna Holm, från Halmstad flyttar in i nya lokaler vid årsskiftet. - Foto: Mattis Andersson

Expanderar i gammal matbutik. "Inte som en vanlig klinik".

delningar

Det är Tandläkarna Holm som tillsammans med sina sex anställda nu byter lokaler. För tillfället har man klinik på Larmgatan men vid årsskiftet flyttar man till Coops gamla lokaler Södra Långgatan. Man lämnar 170 kvadratmeter och välkomnas in i omkring 350 kvadratmeter i sina nya lokaler.

– Här kan vi bli fler. Vi skulle kunna anställa fler. Vi har fler rum här och vi kan expandera om det behövs, vilket vi förmodligen kommer att behöva efter som det är brist på tandläkare. Om man nu gör en sådan här satsning så kan man ju inte bygga in sig, förklarar Lars Holm.

Kliniken kommer att bli ganska unik. Den kommer inte alls vara som en typisk tandläkarklinik.

– Det här ser inte ut som en vanlig tandläkarklinik. Vi kommer ha ett väldigt stort väntrum, en öppen yta med högt till tak. Det är kanske inte det man tänker på när man tänker på ett väntrum. Det blir en annan känsla på det. Man kan ha det mer avslappnat här, förklarar Lars.

Tandläkarna Holm som dessutom är ett par kommer nu att kunna sätta sin egen personliga touch på kliniken.

– Det vi har satsat på mycket är ljusinsläpp. Vi kommer att släppa ljus in fönster över alla rum. Det blir mycket glaspartier. Men ingen insyn eftersom delar kommer att vara frostat. Men det blir en luftig känsla på ett helt annat sätt, berättar Johanna Holm.

I och med flytten byter man också till en lokal på markplan. Detta gör mottagningen mer tillgänglig och handikappvänlig.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar