Laddar

Tårfyllt slut för Emma i Mästerkocken: ”Varit en jättehäftig upplevelse”

I kvartsfinalen tog det stopp för Kalmarbon Emma Håkansson. "Det har varit fantastiskt kul, en känslomässig berg- och dalbana", säger hon.

delningar

Emma Håkansson blev tidigt en av juryns favoriter i Sveriges Mästerkock i TV4 och hon stod för ett stort antal starka insatser. Hon var en av dem som gick genom rutan och Kalmartjejen har haft ett stort stöd hos tittarna.

Men i onsdagskvällens kvartsfinal tog resan slut. Konkurrensen blev för tuff och Emmas fish and chips räckte inte till i elimineringstävlingen.

– Det har varit en mental påfrestning i ett antal månader, men det kommer vara bland det bästa jag någonsin gjort. Det har varit fantastiskt kul, en känslomässigt berg- och dalbana, säger Emma Håkansson till 24Kalmar.

– Jag har hög press på mig själv och vill gärna leverera, det måste du göra också. Sedan har man det lite i bakhuvudet att det ska visas på tv och det är kameror överallt.

Hur kändes det att åka ut så pass nära finalen?

– Där och då var det en liten lättnad, det var ganska tufft, men väldigt roligt såklart. Som alltid så var det små detaljer som avgjorde, jag hade jättegärna kommit minst topp-3.

Kvartsfinalen inleddes med en stor överraskning då en familjemedlem till amatörkockarna dök upp i köket och levererade råvarorna till en rätt de själva valt ut. Det fanns en hake – som juryn att mörkat för de anhöriga – de skulle nämligen laga rätten tillsammans.

För Emmas del innebar det att hennes pappa Michael bistod henne i arbetet med att tillaga langos med räkor och dillsås. Pappan stod bland annat för skalningen av räkorna.

– Det är den godaste langos jag någonsin har ätit, berömde Markus Aujalay.

Väldigt gott med löjrommen och räkorna, jättefin syra i såsen. Otroligt goda langos, sa Mischa Billing.

Trots de fina omdömena räckte inte deras langos i den tuffa konkurrensen.

När avsnitten har gått på tv  har en del känslor kommit tillbaka och Emma säger själv att hon har blivit en ”starkare människa” efter sin medverkan i programmet.

Hur skulle du summera din insats i Sveriges Mästerkock?

– Jag har blivit en bättre matlagare och vågar tro mer på mig själv. När jag ser tillbaka på det så har det varit en jättehäftig upplevelse.

Vilket är ditt bästa minne?

– Det var när jag fick reda på att jag var topp-12 och skulle få åka till Stockholm och tävla om titeln.

För tillfället arbetar Emma som fritidspedagog, men ambitionen är att enbart jobba med mat. Som 24Kalmar rapporterade om för några veckor sedan har hon inlett ett samarbete med Västersläts gårdsbutik och café.

Utan att avslöja för mycket uppger Emma att hon har en del ”bollar i luften” kring jobb och mat framöver.

Mitt mål är att jobba med mat på heltid och kunna leva på det. Jag ska göra allt i min makt för att komma dit.

Har du märkt av att folk i Kalmar känner igen dig nu?

– Nu på senare tid händer det ganska ofta att någon kommer fram och frågar något. Det tycker jag är jätteroligt, jag svarar gärna på frågor, säger Emma Håkansson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.