Laddar

Tårtkalas på förskola – firade fin nominering

Idag fick barnen på förskolan äta tårta för att fira att man är en av de nominerade till Årets Grön Flagg.

delningar

Idag firades Grön Flagg-dagen stort på Gärdslösa skola i Borgholm. Förskolan är en av fem skolor i landet som blivit nominerad till det nya priset Årets Grön Flagg.

– Vi har lärt oss att inte slänga saker i naturen och att vara rädda om leksaker, förklarade barnen på förskolan när Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic och kommunchefen Jens Odevall bjöd på tårta för att fira deras fina placering i Grön Flagg.

Barnen på förskolan har redan tidigare varit delaktiga i bland annat skräpplockardagar. Genom Grön Flagg har personalen på förskolan också fört en dialog med barnen kring vikten av att vara rädd om leksaker och vad som händer när sopbergen växer sig allt större.

– Istället för att kasta leksaker som gått sönder kan man laga dem eller hitta på nya användningsområden. Barnen har varit jätteduktiga på att komma med idéer. De har även blivit oerhört bra på att uppmärksamma skräp som ligger ute på förskolans gård eller ute i naturen. De visar också prov på att man vill värna om djur och natur. Dialoger kring vad som händer i naturen om man slänger plast, glas och skräp har kontinuerligt förts med barnen. Frågor som hur lång tid det tar för plast att bli till jour har lyfts, berättar rektorn Anna Landefrö i ett pressmeddelande.

Vinnarna av priset blev Solbackens Montessoriförskola i Åkersberga.

Relaterade artiklar