Laddar

Taxichaufför från Kalmar en av deltagarna i Farmen

Farmen har premiär den 8 januari. Med i tv-programmet är Niklas Ravnestam från Kalmar. "Jag hade inte varit i närheten av stora djur och gårdar tidigare".

delningar

För ungefär ett år sedan satt Niklas Ravnestam, 44, hemma i sin husbåt i gästhamnen i Kalmar och hade långtråkigt. För att slå ihjäl lite tid skickade han in en ansökan till tv-programmet Farmen.

– Egentligen var det en kul grej som jag gjorde på fyllan. Jag drog i väg en ansökan till Strix (produktionsbolag), berättar Ravnestam.

– Jag försöker göra någonting kul varje år och brukar varje nyår tänka att jag ska testa någonting nytt. 2016 års upplevelse blev en sommar på Farmen.

Efter att ha blivit antagen började själva inspelningen av programmet i början av juli. Söndagen den 8 januari sänds första avsnittet på TV4.

– Vi var utanför Skillingaryd (tre mil söder om Jönköping). Jag åkte dit och tänkte inte så mycket på att jag skulle vara med i ett tv-program utan hade mer inställningen att det skulle bli ett kul äventyr och en utmaning. Första dygnet slogs man av att det var tv-kameror överallt men efter två dagar brydde man sig inte om att någon filmade, säger Ravnestam och förklarar:

– Jag tror inte att folk gjorde sig till. Det som hände hade hänt oavsett om kamerorna hade funnits där eller inte. 

Med risk för att avslöja för mycket om programmet får deltagarna inte berätta i detalj vad som hände under inspelningen eller hur långt man tog sig.

– Jag kan säga så mycket att när jag åkte dit hade jag två idéer: Antingen glida runt och inte dra åt mig för mycket uppmärksamhet eller sätta mig i respekt direkt, säger Ravnestam, som till vardags som taxichaufför i Kalmar.

– Jag är ändå stadsbo får man lov att säga. Jag hade inte varit i närheten av stora djur och gårdar tidigare men jag trivdes bra. Hela tiden jag var där trivdes jag men om jag har gått och blivit bonde är tveksamt, säger han och skrattar.