Laddar

Team Rynkeby dubblerar insamlingspengarna: ”Det har gått väldigt bra”

Om några veckor ska de cykla hela vägen till Paris, till förmån för forskningen kring barncancer. "Stämningen i teamet är underbar".

delningar

Sedan starten 2002 har Team Rynkeby totalt samlat in över 260 miljoner kronor till förmån för forskningen kring barncancer. Detta genom ett årligt välgörenhetslopp på cykel ner till Paris i samband med Tour de France.

Totalt innehåller teamet drygt 1800 cyklister fördelat på 44 mindre team i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island och Färöarna. Den lokala Kalmar-grenen håller just nu på att ladda för fullt inför starten den 8:e juli.

Stämningen i teamet är underbar och allt känns oerhört stabilt i år. Vi är bättre tränade och starkare än någonsin tidigare och när vi körde på Gotland nyligen höll vi 29 km/h i snitt på en sträcka på 22 mil. En bra bit över vårt mål på 26 km/h, berättar Peter Johnsson, lagledare i Team Rynkeby Kalmar.

– Varje vecka kör vi dels ett intervallpass på onsdagarna på runt 5-7 mil, och sen också ett distanspass på 15-23 mil på söndagarna och det har fungerat suveränt bra, fortsätter han.

Det tar cirka en vecka för cyklisterna att ta sig ner till Paris, så Peter räknar med att teamet är framme runt klockan 13 på lördagen den 15:e juli. Både före loppet och längs vägen samlar de in pengar som oavkortat går till barncancerforskning.

– Det finns fortfarande oerhört mycket att göra inom det forskningsområdet. Varje år kollar vi vart pengarna behövs mest och riktar dem dit, så den här gången ligger fokus på leukemi, fortsätter han.

– Förra året drog vi in drygt en miljon kronor och i år har vi tillsammans med Team Rynkeby Växjö satt ett mål på 2,2 miljoner kronor. Vi är redan uppe i 1,8 nu, så det har gått väldigt bra, berättar Peter.

Mer information kring Team Rynkeby Kalmar hittas på deras hemsida där man även har möjlighet att anmäla sig till 2018 års trupp.

Relaterade artiklar