Tekniker har gjort fynd på brandplatsen: "Det ska undersökas"

Under fredagsförmiddagen inleddes en omfattande spårundersökning som kan komma att ge resultat.

delningar

Efter den omfattande brand som ägde rum i Berga centrum tidigare i veckan gjorde polisen en stor insats på fredagen. Det var polisens tekniker som tillsammans med en brandsökshund genomförde en undersökning vid brandplatsen. Man har bekräftat att man funnit material på platsen.

– De hundar som har spårat gjorde markeringar på flera platser. Då går man dit och tar med sig spår och material. De ska undersökas i laboratorium, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Teknikerna var under eftermiddagen klara med sin undersökning. Polisen är dock tydliga med att det kan finnas naturliga orsaker till fynden som hunden markerat.

– Bara för att man hittar material så behöver det inte tyda på att branden är anlagd. Det kan finnas som brandfarliga ämnen som man hittar ändå, menar Loeffel.

Vad är det rent specifikt som man letar efter vid en sådan här undersökning?

– Det man tar med sig kan vara sot och skräp eller vad som helst. Man vill ta reda på om brandfarliga vätskor har använts så det är det man letar efter.

Polisens förundersökning gällande grov mordbrand fortsätter med olika utredningsåtgärder. Det är fortfarande inte känt hur branden har uppstått.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar