Laddar

Text och TV: Se förra IFK-forwardens läckra fullträff i Australien

Förra IFK Kalmar-forwarden Sofie Persson gjorde ett drömmål mål i Australien. Klippet har visats över 3 700 gånger. "Helt klart en drömträff".

delningar

Sofie Persson öste in mål i Sverige. Nu gör den förra IFK Kalmar-forwarden samma sak på andra sidan jordklotet. Persson gjorde hela 30 mål för Maroochydore FC i ”Premiership” i Australien. Det snyggaste kom i finalen i slutspelet. Persson vann en duell mot motståndarmålvakten vid straffområdeslinjen. Från en position nära sidlinjen skickade anfallaren in en hög lyra som satt i det bortre hörnet bakom en överspelad keeper. Klippet på det påpassliga målet har visats över 3 700 gånger. – Eftersom jag lyckades sno bollen från fötterna på målvakten så tänkte jag att jag hade en chans att dra in den om jag var snabb. Det var helt klart en drömträff, säger Sofie Persson.

Vilken nivå håller Maroochydore och ligan ni spelar i? – Svårt att säga men jag skulle säga att det är motsvarande division 2 där hemma.

Vimmerbytjejen, som har spelat både för Lindsdals IF och IFK Kalmar, studerar fitness på University of the Sunshine Coast norr om Brisbane. – Studierna har gått bra. Jag är i stort sett färdig så det är skönt, jag kommer nästan ha en månads ledigt nu innan examen, säger Sofie Persson.

Kan du tänka dig att stanna? – Jag trivs bra i Australien. Jag är kanske lite mätt på solkusten men det finns bra jobbmöjligheter här så jag får se.

Finns det anbud från andra klubbar? – Jag har fått erbjudande om att spela med Sunshine Coast Fire som lirar i en Queenslandliga. Det är en högre nivå än vad jag spelat den här säsongen och de flesta matcher spelas i Brisbane, säger Sofie Persson.

Relaterade artiklar