Tingsrätten: ”Våldet mot Thoralf var politiskt motiverat”

Kvinnan som slog till politikern Thoralf Alfsson på krogen döms till samhällstjänst. Våldet var politiskt motiverat, skriver tingsrätten.

delningar

Det var i december som den 54-åriga kvinnan slog till politikern Thoralf Alfsson, efter en kort ordväxling på en krog i centrala Kalmar.

Nu är rättegången avslutad mot kvinnan, som erkänt att hon slagit politikern men hävdat att hon på grund av berusning inte minns mycket av händelsen.

Åklagaren har klarlagt att kvinnan visste vem Alfsson var och vilket parti han företrädde, bland annat har kvinnan flera gånger refererat till politikern i olika inlägg på Facebook och uttryckt ilska och avsky mot Sverigedemokraternas åsikter och Alfsson själv.

Vid slaget ska kvinnan, enligt Alfssons vittnesmål ha kallat honom för ”ditt jävla svin”.

Också tingsrätten anser att våldet mot Alfsson var politiskt motiverat. Alfsson och kvinnan hade aldrig träffats tidigare och därför borde det vara uppenbart att det var hans politiska åsikter som föranledde misshandeln, skriver rätten och fortsätter:

”Å andra sidan har skadorna blivit mycket ringa. Enligt tingsrättens uppfattning ger en sammanvägning av samtliga omständigheter ett straffvärde som motsvarar en månads fängelse”.

Rätten dömer kvinnan till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar. Hon ska också betala ett skadestånd på 5000 kronor till Alfsson. Dessutom ska hon betala rättegångskonstnaderna på drygt 8000 kronor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar