Laddar

Tio saker du slösar pengar på varje dag

Småpengar kan snabbt bli till större summor. Här listar vi tio saker som du slösar pengar på varje dag.

delningar

Med inspiration från Veckans Affärer redogör vi här för tio saker som kostar dig onödiga slantar varje dag.

Pendelkort:  Även om det kan kännas nödvändigt att ha ett pendelkort är det en investering som är dyr i längden. Om du har möjlighet att cykla eller gå sparar du pengar och får motion samtidigt.

Du äger en bil: Många människor bor idag i tätorter och ett sätt att spara slantar på då är att inte äga en bil. Många gånger klarar du dig med att cykla, promenera eller åka kommunalt. De gånger du verkligen behöver en bil kan du hyra eller låna en.

Impulsköp:  Varje gång du går in i en butik försöker affären få dig att göra impulsköp. Genom att ha en lista att utgå ifrån kan du undvika att falla för lockelserna du möts av i butiken.

Köpa lunch ute: Den klassiska matlådan är ett vinnande koncept för din plånbok. Genom att ta med dig mat till jobbet kan du spara mycket i jämförelse med om om du skulle gå ut och äta varje dag.

Alkohol: Enligt siffror från systembolaget dricker en genomsnittlig svensk 92 flaskor vin, eller 346 flaskor starköl per år. Det blir snabbt stora summor pengar.

Flaskvatten:  Att köpa vatten på flaska är ett slöseri både på pengar och jordens resurser. Det går minst lika bra att ta vatten från kranen.

Köpa kaffe varje dag: Att köpa kaffe varje dag kan stå dig dyrt. Istället kan du köpa en termos och brygga eget kaffe som du sedan tar med dig.

Matsvinn: Varje år slängs massvis med mat – helt i onödan. Om du planerar dina matvaror och sparar rester till en annan dag blir plånboken glad.

Underanvända gymkort: Att skaffa gymkort är givetvis en bra investering – så länge du använder kortet. Om du känner att ditt kort inte används tillräckligt mycket kan du spara pengar på att säga upp ditt medlemsskap och istället träna genom att gå ut och springa eller besöka ett gratis utegym.

Extra mobildata: Det är säkert många som någon gång har köpt extra surf till mobilen med anledning av att mängden mobildata tagit slut. Genom att regelbundet hålla koll på hur mycket du har kvar, eller genom att sätta en gräns för dig själv, kan du spara pengar.

 

 

Relaterade artiklar